Kurumsal Sosyal Medya Yönetimi

Kurumsal Sosyal Medya Yönetimi

İşletmeler ne kadar iyi ürün ve hizmetleri sağlasalar bile müşterilerinin veya potansiyel müşterilerinin bu hizmetlerinden haberdar olmaması durumunda, hizmetlerin hiçbir anlamı olmayacaktır.

İşletmeler sosyal medya mecralarını kullanarak hem müşterileri ile aktif bir şekilde etkileşim içerisinde bulunurlar hem de ürün ve hizmetlerini daha geniş kitlelere çok hızlı bir şekilde ulaştırabilirler.

Günümüz dünyasında internet kullanıcılarının birçoğu sosyal medya hesaplarına sahiptirler ve bu hesaplar üzerinden kendi çevreleri ile iletişim içerisinde oldukları gibi kurumsal firmaları keşfeder, inceler ve takip ederler. Sosyal medya hesaplarınızı inceleyen kişilere kurumsal bir imaj verebilmek, doğru bir strateji ile yeni kullanıcılara erişebilmek ve kullanıcılar ile hızlı bir şekilde iletişime geçebilmek çok önemlidir.

Sosyal Medya Analizi

Sosyal Medya hesaplarınızın öncelikle detaylı bir analizi yapılmalıdır. Analizler sonucunda dönüşüm oranlarınız, erişim sağladığınız kitlelerin demografik billgileri ve etkileşim oranlarınız tespit edilmelidir.

Strateji Belirleme

Sosyal medya hesaplarınızın analizleri yapıldıktan sonra bir rakip analizi gerçekleştirilir. Rakip analizleri ve sonraında kurumsal imajınızın ön plana çıkartılacağı, yeni kitlelere ulaşabileceğiniz dönemlik stratejiler belirlenir.

İçerik Üretme

Dönemlik olarak hazırlanan planlamalara göre düzenli olarak sosyal medya hesaplarınızda hem kullanıcı etkileşimii arttırmak adına hem de yeni kullanıcılara erişebilmek için içerikler üretilir. Üretilecek içeriklerin grafik tasarımları yapılır ve yayınlanır.

Yorum Takibi

Sizinle gerçekleştirilen toplantılarda edinilen bilgilere ve hedef kitlelere göre kullanıcıların gönderilerinize yapacağı yorumların ilgi ve hedefine göre yorumların cevaplanması ve gerekli durumlarda önüne geçilmesi gerekebilir. Yorumların kontrolü ve yorumlarn cevaplanması olukça önem arz etmektedir.

Mesaj Takibi

Kullanıcılarınız, ister müşterileriniz olsun isterse potansiyel müşterileriniz olsun bir soru, görüş veya şikayet bildirimini mesaj olarak gönderdikleri zaman hızlı bir yanıt almak isteyeceklerdir. Bu hızlı yanıtlar şikayet içeriklerinin başka meralara yayılmasının önüne geçebilir, ürün veya hizmet ile ilgili gelen mesajlarınız ise hemen satışa dönüşebilir.

Düzenli Raporlama

Sosyal Medya Yönetimi Hizmeti içerisindeki en önemli unsurlardan birisi de düzenli raporlamadır. Kullanıcılarınızın sosyal medya hsaplarınız ile etkileşimi, dönüşüm oranları yeni gelen kullanıcılarınızın demografik (yaş, cinsiyet, bölge ve ilgi alanları gibi) bilgileri ve çalışmanın gidişatı düzenli olarak tarafınıza raporlanmalıdır.

Sosyal Medya Yönetimi ya da diğer adıyla Sosyal Medya Danışmanlığı kurumsal tüm firmalar için hayati önem taşıyan ve yeni kullanıcılara en hızlı şekilde erişebilmek için en uygun platformdur.

 

Inetrum'un Kurumsal Hizmetlerinden Faydalanmak İster Misiniz?

İşletmenize en uygun kurumsal ihtiyaçlara profesyonel çözümler için